Resultatplock från NÅIDM i orientering 30.5 i Borgå (KSF-placeringar)

Individuellt

H55         4. Stefan Villanen

H65  1. Mårten Lindroos  3. Bror Andersson  5. Ralf Ölander

Stafett

H180  2. 12 Kimito SF  ( Stefan Villanen,  Bror Andersson, Mårten Lindroos )

Juniororientering 2021

Juniororienteringen börjar torsdag den 20.5 kl 18. Vi träffas I Långdalen. Adress Västeruddsvägen 101, Kimito

Onsdag 26.5 kl 18 Norrbacka vindskyddet

Träningar på torsdagar kl 18-19. Mera info senare.

Passar för barn födda 2014 och äldre.

För mera info kontakta:

Gun Hoikkala 040 516 7785

Anders Nordell 044 337 2255

GULD  till KSF gubbarna i stafett FM i klassen H80

FM i stafettorientering avgjordes 20.9 i Pöytyä. I den äldsta klassen H80 löpte KSF:s gubbar in som segrare. I laget löpte Nils Jansson, Bengt Holmström och Per-Åke Mattsson.

I klassen H60 placerade sin KSF orienterarna Mårten Lindroos, Ralf Ölander och Bror Andersson på en 14:e plats.

Tävlingarna fortsatte (19.9 ) med sprintorientering i Salo. Banläggaren Tuomo Mäkelä hade dragit intressanta och utslagsgivande banor.

I klassen H80 gjorde Bengt Holmström igen ett fint lopp och kunde efter loppet kliva upp på "silverpallen".  Nils Jansson löpte in på 14:e plats i samma klass. Mårten Lindroos, H65, blev 28:e bland 54 startande.

FM långdistans 2020 H75

FM i långdistansorientering avgjordes den 13.9 i Siikais.Tre KSF skogsluffare deltog. Bengt Holmström, H80, löpte in på femte plats bland 34 anmälda. Mårten Lindroos gjorde en stabil insats i kvaltävlingen och nådde A-finalen där han tyvärr inte lyckades lika bra (38:e av 91 anmälda). Per-Åke Mattsson, H75, deltog även (49/62).

Stafettsegrarna på prispallen, fr v Ralf Ölander, Mårten Lindroos och Stefan Villanen.

Sex medaljer till till KSF i NÅIDM

Nyland-Åbolands mästerskap i orientering, individuellt och stafett, arrangerades senaste söndag i Borgå med Akilles OK som arrangör. KSF fick i den individuella tävlingen två guld genom Nils Jansson, H80 och Mårten Lindroos, H65. Stefan Villanen, H50 och Ursula Roslöf, D65 löpte in på silverplats och Ralf Ölander, H60 tog hand om bronsmedaljen.

I eftermiddagens stafett löpte Stefan Villanen, Ralf Ölander och Mårten Lindroos in som segrare i klassen H180 (totala åldern minst 180 år och minimiåldern 50 år).

Fr v Petter Rönnlöf ( 10 ggr), Mårten Nurmio (40 ggr) och Per-Åke Mattsson ( 50 ggr)

Åboland besegrade Åland i den 76:e orienteringskampen

Den 76:e kampen i orientering avgjordes den 30.8.2020 i Pargas med Pargas IF som arrangör. Åboland besegrade Åland med poängen 21 - 16. I det åboländska laget löpte följande KSF:are: Per-Åke Mattsson, Mårten Nurmio och Hanna Andersson.

I samband med prisutdelningen premierades de orienterare som deltagit ett jämnt antal tiotal gånger.

Silver i FM medeldistans till Bengt Holmström

FM i medeldistansorientering avgjordes under veckoslutet (29-30.8. 2020) i Korpilampi. Suunta Jyväskylä stod som arrangör för tävlngarna, som avgjordes i en mycket krävande terräng. Bengt Holmström gjorde ett säkert lopp och löpte in på en andra plats endast 11 sekunder efter guldmedaljören.. Hans kommentar efter loppet var: "Jag är nöjd".

27.6 2020 Orienteringstävlingarna har igen kommit igång.

Senaste lördag arrangerade Karis Ura en "dubbel" orienteringstävling i Snappertuna. Enligt Institutet för hälsa och välfärd får högst 500 personer finnas på tävlingsplatsen samtidigt. På förmiddagen tävlade man i klasser över 55 år och på efermiddagen i de yngre klasserna.

Sju KSFare deltog bl a nyförvärvet Bror Andersson. Bengt Holmström segrade i sin nya klass H80

Kimitoöns kommun premierade följande framgångsrika orienterare 2019

Göran Eriksson, Gun Hoikkala, Mikko Hoikkala, Bengt Holmström, Nils Jansson, Mårten Lindroos,  Per-Åke Mattsson, Anders Nordell, Rolf Nordell