Träningar

Till träningen skall du ha med dig simglasögon och vattenflaska.

Vi kommer så småningom att skaffa gemensamma simmössor och eventuell annan utrustning som kan behövas.

Det är viktigt att du meddelar tränaren i god tid om du inte kan delta i en träning.

Varje grupp ordnar till en whatsapp grupp där man kan diskutera samåkning etc. Vi skickar ut en lista med kontaktuppgifter till er e-post så att ni får kontakt med varandra.

Tänk på vätskebalansen när du simtränar!

När man simmar svettas man minst lika mycket som vid all annan träning, men man märker inte det eftersom vattnet sköljer bort svetten medan man simmar. Det är därför viktigt att man före, under och efter träningen tankar kroppen med vatten. Det är också viktigt för senor och muskler att kroppen har de salter och näringsämnen som kroppen behöver, och därför rekommenderar vi inte att man dricker energidrycker före eller genast efter träning (eller egentligen rekommenderar vi det aldrig) eftersom energidryckerna driver ut de nyttiga salterna som kroppen behöver. Man klarar sig jättelångt på enbart vatten, men märker man att man får återkommande sendrag eller muskelkramper kan man ta ett tillskott av magnesium. Det här blir viktigare och viktigare ju hårdare träningarna blir, så sätt bakom örat genast från början :)

 

Grupp A börjar träna den 11.8.2018 och Grupp B och C den 18.8.2018. Vi meddelar skilt om det under terminen avbokas en träning, annars tränar vi varje vecka. Slutdatum återkommer vi till inför jullovet.

Om ni har funderingar över gruppindelningen, inte vill fortsätta träna eller annat angående tränandet så ta då kontakt med tränarna Martti 0400 807 297 eller Jyri 044 299 6283.

Träningsavgifter hösten 2018. 3 gånger/vecka 150 euro/termin, 2 gånger/vecka 120 euro/termin, 1 gång/vecka 100 euro/termin.

 

Tävlingsrupp A 
AlexanderTräning: Torsdag kl. 18.00 och lördag kl. 10.00
Maria 
Nea 
Adrian UEbbe, Adrian V, Adrian U, Nea, Alexander och Maria
Adrian Vtränar också tisdagar kl. 18.00
Ebbe

 

Elin 
AronTränare: Martti Hanski

 

Träningsgrupp B 
VeronikaTräning: lördagar kl. 11.00
Matias 
EliasTränare: Jyri
Juliet 
Emma L 
Emma S 
Milla 

 

Träningsgrupp C 
AlbinTräning: lördagar kl. 12.00
Aina 
LiljaTränare: Jyri
Ahti 
Nils 
Leo