Nyheter/Resultat

Säsongen 2012-2013

 

 

Hisslös

För de som är intresserade att komma och se på en friåkningsfilm finns det möjlighet till detta i Villa Landet, fredagen den 23.11-12. Med i filmen är bl.a. Mikaela och Niklas Hollsten. Nives Hollsten står för editeringen. Programmet börjar klockan 19.00.

 

Hej på er alla!
Hoppas ni haft en bra sommar å bra början på hösten! Vintern närmar sig igen och vi tänkte om vi skulle ordna klättringsresa till Bouldertehdas i Åbo söndagen den 28.10, med start från Biblioteket i Kimito klockan 11.15. Pris för klättringen finner ni under följande adress: http://www.bouldertehdas.fi/boulder/hinnat . Pris för resa: 5€ tur och retur.
Irian van Helfteren som är mera insatt i klättring kommer att följa med till Åbo så det finns möjlighet att få lite tips om klättring. På hemvägen stannar vi i Hesburger om så önskas. Vi klättrar ca 2 h.
Anmäl er senast på torsdag om ni är intresserade. Ni kan anmäla er till Mikaela via facebooken eller 0408392898, via mail går också bra: mikaela_hollsten13@hotmail.com

 

 

Säsongen 2011- 2012

 

 

Hoppas alla som deltog i klättringen var nöjda med kvällen! Nästa veckas torsdag, 24.11, har vi planerat in att ha en träning i Rehab Center i Kimito(vid Arkadia). Vi kommer att göra balanstest och några andra övningar. Pris:4€, ifall ni har Long living-kortet får ni rabatt, så tag med det! Vi börjar 16.15 och håller på ca en timme, vill någon bli på egen hand och träna efteråt så går ju det fint! Ni får gärna anmäla er på förhand!

 

Hej på er alla!

Vi har planerat in en klättringsresa till Åbo nästa veckas torsdag, 17.11. Start från biblioteket i Kimito klockan 16.30. Vi klättrar ca 2 h. Pris för klättringen är ca 10€/pers. + bensinpengar 5 €/pers. Anmäl er till Mikaela, 0408392898 eller via Facebooken (anmäl senast på tisdag kväll). Låt budet gå, jag saknar e-post adresser till en del av dem som var med under vintern!

Vi har dessutom bildat en Facebook-grupp, under namnet KSF Alpin, gå gärna med i den om ni inte redan är medlemmar!

 

2010


23.11 Inomhusträning i Rehab Center. Vi gjorde balans- och spänsttest, samt "plankan". Dessutom fick man prova på att träna på några maskiner. Meningen är att vi skall göra dessa sk. test pånytt nästa år, så får var och en se hur man har utvecklats. Inga egentliga redskap behövs så man kan öva på dessa saker också hemma. 

11.11 2010 Vi var till Kiipeilypalatsi och klättra med de yngre juniorerna. Sammanlagt var vi 10 personer. Klättring var något nytt för de flesta men bra gick det för de rätt så orädda juniorerna!

12.10 2010 Klättringsresa med juniorerna till Åbo. Vi var till den nya klättringshallen som öppnat i Åbo invid Tyks sjukhuset. Man klättrade utan sele upp till högst 4,5 meters höjd, sedan kunde man hoppa ner på en jätte stor madrass. Rolig form av träning!

18-20.5 Scandinavian Big Mountain Championship, Riksgränsen, Sverige. Niklas blev Nordisk mästare i sin gren, efter två jämna åk under tävlingens två dagar, snyggt jobbat! Mikaela som tävlade i herrserien ramlade efter sista droppet och slutade på en elfte plats, inte helt missnöjd över sitt åk trots att det gick tokigt på slutet.

15-17.4 2010 Röldal Freeride Challenge i Norge, en deltävling i Freeride World Qalifier touren för säsongen 2010-2011. På grund av vulkanutbrottet på Island var arrangörerna tvugna att skjuta upp tävlingen, ingen räddningshelikopter fick lyfta. Alla fick således delta i Final day 1. Nicke gjorde ett bra åk men gjorde samtidigt ett par misstag, han slutade dock på en fin 3:e plats. Mikaela hade en bra dag och tog hem segern i dam snowboardklassen. Det var tänkt att det skulle ordnas Final day 2 också men p.g.a. för stor lavinrisk var arrangörerna tvugna att inhibera Final day 2 och resultaten från första dagen blev de som gällde.

Niklas slutade på en 13.e plats i Freeride WorldTour 2010.

I Freeride World Qualifier Tour rankingen 2010 slutade Niklas på en 3.e plats av 230 åkare(2bästa kom med till World Touren 2011). Mikaela slutade på en 12.e plats i damernas snowboardranking som bästa finska flicka. Nästa säsong blir det förhoppningsvis flere deltävlingar även för Mikaela.

25-27.3 2010 Scott Czech Ride i Lenzerheide i Schweitz. Första FWQ(Freeride World Qualifier) tävlingen för säsongen 2010-2011. Det var planerat att ha kvaltävling på fredag och finaler på lördag men p.g.a. dåligt väder blev det bara tävling på lördag. Niklas gjorde ett hyfsat bra åk utan att falla men slutade konstigt nog bara på en 9:e plats, mera fart skulle behövts för en bättre placering. Mikaela var inte nöjd med sitt åk, hon missade sitt planerade linjeval på slutet men trots detta räckte åket till en 3:e plats, vilket inte poängmässigt var en dålig start på kommande säsong.

21.3 Chinese downhill tävling i Österrike på Weisssee gletcher. Tävlingen gick ut på att ta sig så snabbt som möjligt ner för berget från start till mål. Alla snowboardåkare startade samtidigt, såväl kvinnor som män, intressant men lite farlig tävling kändes det som. Resultatmässigt kunde det inte gått bättre, dubbel seger till familjen Hollsten.

20.3 En liten friåkningstävling i Heiligenblut i Österrike. Snöförhållandena var inte de bästa på morgonen då det var dags för första tävlingsåket. Snön blev bättre till eftermiddagen och Mikaela kunde kamma hem en seger samtidigt som hon vann hela Wieserevent cuppen för år 2010.

16-18.3 Kvaltävlingar till friåkningsvärldstouren FWQ 2* i Jasna i Slovakien. På tisdagen var det registrering av åkarna och tävlingsmöte. På onsdagen var det meningen att ha kvaltävling till den kommande semifinalen och finalen men kvaltävlingen blev inställd p.g.a. dålig sikt. På torsdagen hölls det sedan en direkt final. Först ut var damerna, Mikaela gjorde ett bra åk, i bra tävligsförhållanden. Åket räckte hela vägen högst upp på prispallen. Nicke gjorde några misstag i sitt åk och slutade på en 5:e plats.

7.3 2010 Liten friåkningstävling i Mallnitz. Perfekt väder och mycket bra snöförhållanden. Mikaela slutade på en andra plats medan Niklas tog hem segern i herrklassen. Samtidigt vann båda den sammanlagda Wieserevent cupen för år 2009.

6.3 2010 Freeride Battle FWQ 2*(freeride world qualifier) i Slovenien. Niklas tog hem en fin andra plats i tävlingen. Tävlingen var en kvaltävling till friåknings världstouren. Damernas tävling blev inställd p.g.a. dåligt väder och dålig tävlingsplanering. Alla damåkare hade redan gått upp till starten då vi efter ett par timmars väntan fick veta att tävlingen var inställd. Det var bara att ta samma väg ner igen som vi innan tagit upp:(.

20-21.2 2010 Mikaela deltog i friåkningstävlingen Nissan Mystiq Xperience i Gressoney FWQ 2* i Italien. Även denna tävling var en kvaltävling för friåknings världtouren. Mikaela gjorde ett bra åk i tävlingskvalet och ledde inför finalen nästa dag. Finalen åkte hon i feber och lindrig matförgiftning men trots det gick det bra. Det blev slutligen en 3:e plats i denna tävling.

21.2-10 Åkte Niklas till Andorra i Pyreneerna för att delta i Nissan Eldorado Freeride FWQ 2*. O Niklas hade ett exponerat kvalåk med 2st 10meters klippor och de tog honom till final. Finalen var följande dag med och åkarna fördes upp på berget med helikopter. I finalen slutade Niklas på en mycket fin 2a plats och på de sättet fick resan betald.

13.2-10 Var de Scott Bigmountain FWQ 3* i Fieberbrunn i Österrike. Niklas deltog o i hans åk landade han på en klippa på baken o bröt brädet,  fick blå/svart bak och byxorna i slarvor, men han lyckades ändå åka på slutet hyfsat bra o slutade på en 7e plats.

8.2 2010 Första större friåkningstävlingen för Mikaelas del. Tävlingen, som var en kvaltävling för freeride världstouren, hette Stimorol Engadinsnow 3* FWQ och ordnades i St. Moritz i Schweitz. Niklas behövde inte åka kvalåk i denna tävling eftersom han hade bra meriter från säsongen innan o var inbjuden till tävlingen. I finalen slutade Niklas på en 4:e plats 0,1poäng till 3e platsen, vilket är ett mycket bra resultat i en så stor tävling bland med många duktiga åkare från hela världen. Tävlingen gick inte riktigt enligt Mikaelas planer, hon föll efter ett lite dropp och hade inget riktigt flyt under åket. Slutresultatet var en 13:e plats.

30.1 2010 Mikaela åkte en friåknings-inferno tävling i Hochfugen i Österrike. Tävlingen gick ut på att ta sig ner så snabbt som möjligt från starten uppe på toppen av berget till målet nere i dalen. Längs med rutten ner fanns det några få portar man skulle passera. Alla snowboardåkare startade samtidigt, såväl kvinnor som män. Man åkte två olika banor och det sammanlagda resultatet räknades som slutresultat. Mikaela vann båda åken i damklassen och placerade sig således på en första plats. Intressant och skoj tävling även om vädret var mycket dåligt.

4.2-10 Niklas andra World Tour tävling. Sochi Russian Adventure, som också hölls i Chamonix, efter den inte kunde hållas i Ryssland pga dåligt väder hela veckan. Niklas gjorde ett bra åk, men just före mål dök brädes nos ner i snön o Niklas tumlade ett varv. De räckte till en 9e plats.

31.1-10 Niklas inleder tävlingssäsongen med Freeride de Chamonix, Freeride World Tour,hans första världs tour tävling. Åket hölls på en sydsluttning med nysnö på hårdsnö. När Niklas åkte så lyckades han utlösa en lavin på toppen o hade bara is o sten att ta sig ner för, så han var efter de bara koncentrerad att ta sig ner helskinnad resten av branten. Så han slutade på en 12e plats i sin första FWT.

 

2009
 

30.12-09 Snowboardträningar i Teijo igen, ett flertal intresserade med också nu. Vi gjorde ett antal olika övningar, i par och ensamma.

28.12-09 Teijo har backarna i fint skick och det tog vi vara på genom att ha säsongens första träning på snö. Många deltagare vilket var roligt!

31.10 Var vi till Helsingfors på Boardexpo och Skiexpo mässan. Vi var hela dagen i Helsningfors och så på allt möjligt. Man kunde bl.a. skaffa sig information om olika skidcenter i Finland och Europa samt ta sig en titt på årets snowboardnyheter. 

4.10 Klättringsresa till Kiipeilypalatsi i Åbo. Lite annorlunda form av träning, bra motion för hela kroppen!

11-14.5 Var de dags för Öppna Nordiska Mästerskapen i Extremåkning, i Svenska Riksgränsen. En säsongsavlutning med åkaren från hela världen. tävlingen bestod av kval,semifinal o final o alla poäng räknas ihop. Niklas vann kvalet o semifinalen o ledde ganska överlägset före superfinalen. Men där gjorde han en miss o ramlade över en sten. Så Niklas slutade på en hedersvärd 2a plats i tävlingen. Så de var ett bra slut på säsongen.

22-26.4-09 Niklas deltog i Röldal Freeride i Norge, en 3* Freeride World Qualifier tävling. Några åkare var direktkvalade till final, Niklas måste åka kvalet också o lyckades ta sig till final. I finalen slutade Niklas på en fin 2 plats. Senare visade de sig att denhär andra platsen gjorde att Niklas fick 2 Wildcards till Freeride World tour 2010. 

11-4.4-09 Niklas körde från Davos över natten till Kaprun i Österrike för att delta i X-over Ride på Kitzsteinhorn glaciären i Kaprun. På lördag var de Freeridecross/Chinese downhill och söndag slopestyle. Lördagens kval för freeride cross var Chinese downhill(alla startat samtidigt först nere från berget e vinnare,allt är offpist) 16 bästa kom vidare till freeridecross(som boardercross men offpist) Niklas var pland 16 bästa, och kom vidare i sitt heat till 8 bästa. Men semifinalen och finalen inhiberades pga att tävlingen var för farlig och några åkare skadades ordentligt. 8 bästa fick dela på prispengarna.      

På söndag var det slopestyle,men Niklas missförstod lite(allt gick på tyska) och tog bara 1 kvalåk istället för 2 så han kom inte till final, men resulatet räckte till för att ge Niklas en 3e plats i Overall(sammanlagda resultat från lördag och söndag) Overall vinnaren vann en surfresa till Portugal..

8-10.4-09 Åkte Niklas till Davos i Schweitz för Czech Ride Bigmountain open Championships. Han fick ett sk. WildCard till tävling pga att han anmälningstiden hade gått ut när han anmälde sig o dom ville ha nån skandinav i snowboardklassen. Tävlingen bestod av kval,semifinal och final. Vissa åkare var direkt kvaliciferade till semi,(fjolårets top 3 och världstour åkarna) Niklas måste åka allt för att ta sig till final. Efter kvalet låg Niklas på 3e plats, i semi kom 4 vidare o Niklas blev 4e i semi efter en liten vurpa. Men i Superfinalen fick Niklas till ett riktigt bra åk och tog hem segern i tävlingen.

1-2.4-09 Deltog Niklas i Jasna Adrenalin Freeride World Qualifier, i Jasna Slovakien. Första tävlingen för Freeride world ranking 2009/2010. Tävlingen hade samlat åkare från hela världen,vädret var perfekt och mängder med snö. Niklas hade 2 bra dagar och placerade sig på en 2a plats i tävlingen. Detta betyder att Niklas nu ligger för tillfället på en andra plats på Freeride världs rankingen för säsongen 09-10.

25-29.3-09 FM-tävlingar i Ruka i Kuusamo. På torsdagen ordnades FM i boardercross. Mikaela gjorde ett bra kvalåk, hon hade andra bästa tiden i kvalet av de fjorton kvinnliga boardercrossdeltagarena. I första heat-åkeet blev hon dock påkörd av en rysk åkare och Mikaelas tävling slutade där, väldigt harmfullt, men i boardercross är man inte ensam på banan och det är omöjligt att kontrollera vad alla de andra åkarna gör. Lördagens PLS gick bättre och Mikaela tog en FM-silvermedalj trots allt. PSL går ut på att man först åker två tidsåk på en "slalombana", tidsåken räknas sedan ihop och därefter åker man två och två,den som är först nere går sedan vidare. På söndag morgon ordnades ännu GS i vilken Mikaela deltog på skoj, i den tävlingen slutade Mikaela fjärde.

22.3-09 RadicalRide ChineseDownhill i Weissensee gletcher, Niklas första tävling i Chinese Downhill(som går ut på att alla åkare i sin klass startar samtidigt från toppen av ett berg o den som är först nere vinner,vägvalet är helt fritt,åkningen är till största delen offpist. En av dom mest extrema grenarna i Snowboard och slalom). Niklas placerade sig på en 2a plats i snowboardklassen. Inte så dåligt för att vara den första tävlingen i grenen för honom. 

21.3-09 Deltog Niklas och Mikaela i Mallnitz Freeride,på "hemmaberget" i Mallnitz. Mikaela vann damklassen i snowboard och Niklas vann herrklassen i snowboard. I herrklassen tog Finland hem 1,2 och 3e platsen. Både Niklas och Mikaela leder nu Kärntnen Freeride tour. 

14-15.3-09 Mikaela deltog i Europa cuppen i Disentis i Schweitz. Mikaela gjorde sin bästa boardercrosstävling denna säsong då hon slutade på en 6:e plats. Mycket bra bana med många hopp. Förutom Europa cuppen hölls det på samma ort en liten boardercross tävling i vilken man enbart åkte heat, alltså inga kvalåk, i den tävlingen slutade Mikaela på femte plats. 

13-15.3-09 Deltog Niklas i Nendaz Freeride i Schweitz,deltävling i Freeride World Qalifier. Platsen var kval åken hölls var mera puckelpist än friåkning. Niklas gjorde 2 helt bra åk, men de räckte inte riktigt till final, 11 åkare kom till final och Niklas placerade sig på en 12e plats 0.2 poäng från finalplatsen.

8.3-09 Åkte både Niklas och Mikaela Quicksilver FreerideBattle i Bovec/Kanin i Slovenien. Mikaela fick pris för: best Female Rookie och en 2:a plats i damer snowboard och Niklas tog en 1:a plats i herrar snowboard. Så en riktigt lyckad helg för syskonen Hollsten. 

7.3-09 Var det Goleck Freeride i Österrike, både Niklas och Mikaela deltog. För Mikaela var de hennes första friåkningstävling. Totala deltagarantalet var ca 70 åkare. Niklas placerade sig på en 1:a plats i herrar snowboard och Mikaela placerade sig också på en 1:a plats i damer snowboard. Så ingen dålig start på Mikaelas friåkningskarriär. 

28.2-09 Var de Atomic Mountain Pioneers jam slopestyle i Werfenweng i Österrike. Niklas åkte bra och slutade på en 2:a plats.

19-20.2 Niklas deltog i sin andra Freeride world tour qualif. deltävling, denhär gången i Monterosa i Italien. Snön var extremt hård och riktiga tävlingsfacet fick flyttas till en annan bergssida. Niklas missade sin utsedda linje o kom fel,o de resulterade i att han inte fick nåt flyt och föll. Där blev det bara en 18:e plats. Efter denhär tävlingen var Niklas rankad 42:a på Världstouren. 

14.2 Tävlade Niklas i Sunsitepark Open slopestyle i Lienz i Österrike. Tävlingen var en 2*TTR tävling. Niklas placerade sig på en 2:a plats.

9.2-09 Var det dags för Niklas första Freeride Worldtour qualifier deltävling. Tävlingen hölls Fieberbrunn. 16 herr snowboardåkare hade valts ut att få delta, Niklas placerade sig på en 9:e plats.

1.2-09 Niklas deltog i Scott BigMountain Freeride Worldtour qualifier Open i Fieberbrunn i Österrike. Tävlingen var en kvaltävling för världstourenen qualifier tävlingar. 450 åkare hade sökt till tävlingen o ca 60st valdes ut att få delta. 3 bästa snowboardåkarna kom med i World tour qualifier cupen, Niklas placerade sig på en 3:e plats i snowboardklassen o fick därmed chansen att tävla i Freeride World tour cupen över vintern.

30.1-1.2-09 Europa cup och National Championship tävlingar i Fiss i Österrike. Mikaela lyckades inte lika bra som ifjol då hon tävlade på samma ställe. I EC slutade hon på en 20:e plats och i NC på en 23:plats. Väldigt bra bana och tufft motstånd, mera träning på liknande banor är ett måste.

24-25.1-09 Mikaela deltog i två Europacup deltävlingar i St. Gallenkirch i Österrike. Banan var inte den bästa, det var mera en slalombana än en boardercrossbana och dessutom blev tävlingarna uppskjutna p.g.a. att en lavin kom ner över banan, det är inte alla dagar som något sådant händer. Mikaela lyckades inte så bra och slutade på 25 resp. 30 plats. 

17.1-09 Niklas och Mikaela deltog i slopestyle tävlingen SickTrick tour. Nivån på åkarna i tävlingen var mycket hög, i synnerhet i herrklasserna. De totala deltagarantalet var ca 100 åkare. Därifrån gick hälften vidare till Semifinal och därefter gick 5 åkare från varje varje klass till en s.k. Superfinal som var på kvällen. I damer snowboard var där endast 5 deltagare,så där var de "final" direkt o på prisutdelningen visade sig att Mikaela tog hem 1:a platsen. I herrar snowboard var där ca 25 deltagare, och Niklas tog sig till Superfinalen och  kammade hem 3:e platsen i tävlingen. 

12.1-09 Boardercross Europa cups deltävling i Bad Gastein i Österrike. Både Niklas och Mikaela deltog i denna tävling. Niklas gjorde en miss i sitt kvalåk och slutade på en 59:e plats. Tävlingen gick bättre för Mikaelas del, efter kvalåket låg hon på en sjunde plats men föll sedan i första heatåket och slutade på en 10:e plats. Både i dam- och herrklassen var standarden hög eftersom tävlingarna ordnades på samma plats som världskuppsdeltävlingarna.

10-11.1-09 Mikaela deltog i boardercross världskuppsdeltävlingarna i Bad Gastein i Österrike, där Niklas fungerade som lagledare. Mikaela blev många erfarenheter rikare trots att resultaten inte var så bra, en 34:e och en 35:e plats, men motståndarna var ju trots allt världens bästa boardercross åkare!

6.1-09 Årets första boardercross tävling för Mikaela. Tävlingarna som ordnades i Grasgehren i Tyskland var öppna tyska mästerskapen. Mikaela kvalade vidare som en av de sexton bästa åkarna och slutade på en tolfte plats. Standarden var relativt hög i denna tävling, så trots en inte helt hundra procentig insats fick hon relativt bra med FIS- poäng.

 

2008


26.11-08 Ordnades en klätter utflykt till Turun Kiipeylypalatsi. Ungdomarna som deltog var mycket nöjda efter en lyckad "klätterkväll". Deltagarna som var med var: Alex Karlsson, Mikaela Hollsten, Jennie Pohjavirta , Jonas Skog och Niklas Hollsten. + Simon Artzen som var utomstående. Bilder från klättrandet

Summa sumarum säsong 07-08. En mycket lyckad 1:a säsong för KSF åkarna. Nu siktar vi på 08-09 med flera åkare,flera tävlingsdeltagare och en kul ny säsong  

12-14.5 Säsongens sista tävling för Niklas var Scandinavian Bigmountain Championships,(Nordiska mästerskapen i extremåkning) i Riksgränsen i Sverige. En öppen tävling med åkare från hela världen med ett totalt deltagarantal på ca 150 åkare. Kvaltävlingen tvingades flytta framåt 2 dagar pga snöstorm och tävlingen ändrades så att 3 åkare kom till final istället för 6st i snowboardklassen. Kvaltävlingen hölls den 14.5 och Niklas gjorde ett mycket bra åk i kvalet  som inkluderade några stora klipphopp med perfekta landningar,Niklas o dom andra åkarna var nästan säkra på en finalplats för Niklas,men domarna tyckte annorlunda och Niklas slutade i tävlingen på en 6:e plats.

11.4.2008 Niklas deltog i Hemsedal Freeride en stor extreme åkningstävling i Norge. De totala deltagarantalet var ca 120 pers. Mycke prispengar var på spel,den totala prissumman upgick till 100 000 NOK. Niklas missade lite landningen efter "flygturen" från den sista klippan i ett annars mycket tekniskt åk och slutade på en 6:e plats i tävlingen. En stor besvikelse för honom. 

5.4.2008 Deltog Niklas i den sista extreme tävlingen för säsongen för hans del i Alperna. Tävlingen ordnades i Heiligenblut i Österrike i ett mycket fint väder o massor av snö. Niklas slutade på en 2:a plats i tävlingen,men vann totalt snowboardklassen i hela friåknings(extreme)cupen. Den så kallade Kärnten cup 2008.  

3- 5.4.2008 Nu var det dags för finska mästerskapen i snowboardåkning. På torsdagen ordnades GS och PSL tävlingarna samt boardercross träningarna, en fullspäckad dag! Mikaela deltog på skoj i dessa två grenar. GS (giant slalom)- tävlingen gick rätt bra för Mikaelas del där det blev en tredje plats. Följande dag var det dock dags för boardercross, från KSF var det Mikaela Hollsten och Jonas Skog som deltog. Jonas slutade på en 7:e plats i klassen för juniorpojkar. Mikaela tog hem en fm- silvermedalj. Damklassen vanns av Niina Sarias. På lördagen var det ännu dags för Slopestyle, banan bestod av två hopp och en korner. I den tävlingen slutade Mikaela i damklassen på en 7:e plats. Lyckad helg!

27.3.2008 Ordnades Kroatiska öppna mästerskapen i BigAir i Mallnitz i Österrike där Niklas "bor". Niklas deltog i tävlingen och de slutade med att han nu också kan titulera sig som Kroatisk mästare i herrarnas BigAir.

23.3.2008 Niklas deltog i X-over ride en slopestyle tävling i Kaprun i Österrike. Efter första kvalåket låg Niklas på en 4:e plats,men andra kvlåket ställdes in pga av dimma och ändrades till railtävling och där gick de inte som planerat o Niklas slutade på en 7:e plats.

22.3.2008 Niklas deltog i Chill&Destroy tour i Fieberbrunn i Österrike, 1*TTR(ticket to ride,snowboard worldtour) tävling i slopestyle. Där han placerade sig på en 2:a plats o säkrade därmed en plats i Superfinalen i Uttendorf 5 april. Där han troligtvis inte kommer att delta pga av en annan tävling.

21.3.2008 Junior världsmästerskapen i boardercross ordnades i Valmalenco i Italien. I det första av de två tidsåken missade Mikaela rejält och klockan stannade på en rätt så dålig tid. Det andra tidsåket gick betydligt bättre men gick inte helt enligt planerna. Åkaren som startat före Mikaela föll i slutet av banan då Mikaela redan hunnit starta. Det hela ledde till att Mikaela måste avbryta sitt åk strax före mål. Mikaela fick rätt att ta ett nytt åk direkt efter, men i detta åk fattades krafterna. Mycket otur att det råkade gå på detta viset, slutplaceringen var en 26:e plats.

14-15.3.2008 Niklas deltog i Vogel Freeride Battle, en internationellt stor extremeåkningstävling i Slovenien. Vädret var mycket dåligt båda dagarna,så deltagarna i alla klasser fick chansen att endast göra 1 åk per person. Niklas gjorde ett mycke bra åk, med några stora klipphopp o mycket fart och det räckte till för honom för att ta hem Segern i herrarnas snowboardklass. Så nu e Niklas också Slovensk mästare i extremåkning.

9.3.2008 Mikaela deltog i 2*Finska Cupen i boardercross i Ruka i lappland,där hon tog hem segern i båda tävlingarna!

8.3.2008 Niklas deltog i en extremåkningstävling i Goldeck i Österrike. Efter ett mycket lyckat o tekniskt svårt åk, tog han hem segern i tävlingen!

29.2-2.3.2008 Mikaela deltog med dom andra boardercross lanslagsåkarna i 2 FIS tävlingar o en öppen tävling i Splûgen i Schweitz. På fredag var första FIS tävlingen där slutade Mikaela på en 18:e plats,(stor del p.g.a att tränaren sade att hon hade 2 tidsåk och att hon skulle åka de första åket säkert och de andra fullt och Mikaela åkte första säkert o lugnt. Men de visade sig att tränaren inte hade kollat upp att dom hade bara 1 tidsåk..)

Lördagen gick lite bättre o Mikaela(trots att hon inte var nöjd med åket) tog sig vidare från tidskvalen till finalen på kvällen där hon slutade på en 15:e plats.

På söndagen var de en öppen tävling i boardercross o där slutade hon på en hedersvärd andra plats!

22.2.2008 Niklas deltog i en 2 stjärnig TTR(ticket to ride,snowboard worldtour) tävling i Slopestyle i Bad Gastein i Österrike. Åtta åkare gick vidare till final. Finalen arrangerades på kvällen med dryga 1000 åskådare i publiken. I finalen slutade Niklas på en 6:e plats. 

22-24.2.2008 Mikaela deltog i sina första Europa Cup deltävlingar i Boardercross. Tävlinarna arrangerades i Fiss i Österrike. Första deltävlingen arrangerades på fredagen med tidskval på förmiddagen och final på eftermiddagen. Mikaela tog sig vidare från tidskvalen(16 åkare kom vidare från tidskvalen) och hon slutade på en 10:e plats i finalen.

På lördagen arrangerades endast tidskvalen för söndagens Europa Cup. Mikaela tog sig vidare till söndagens final.

I finalen på söndagen gick inte hennes åk lika bra som på fredag och hon slutade på en 15:e plats.

16-17.2.2008 Mikaela och Niklas deltog i FIS boardercross tävling i Sarajevo i Bosnien-Herzegovina. Efter de två tidskvalen ledde Mikaela damklassen och Niklas herrklassen. I finalen tog Mikaela hem segern i damklassen och Niklas slutade på en andra plats i herrklassen.

Andra dagen i Sarajevo var det dags för BigAir. Där placerade Mikaela sig på en hedersvärd andra plats i damklassen och Niklas placerade sig på en tredje plats i herrklassen. Det var den första FIS bigair tävlingen för Mikaela. Mycket lyckat veckoslut för de båda. 

9.2.2008 Två deltävlingar i den öppna Kroatiska cupen i BigAir ordnades i Mallnitz i Österrike där Niklas jobbar. Ida Persson,Niklas och Mikaela deltog. Niklas vann båda tävlingarna i herrklassen och Mikaela vann båda tävlingarna i damklassen. Ida P deltog i sin första snowboardtävling

2.2.2008 Niklas deltog i Snowfever extreme åknings kvalen i Fieberbrunn i Österrike och slutade på en 7:e plats. Niklas kom in i fel ravin med dålig snö och det ledde till att tävlingen inte gick så bra.

26-27.1.2008 Mikaela Hollsten deltog i boardercross FIS tävlingar i Geilo i Norge. Lördagen 26.1 slutade med en tredje plats och på söndag var hon ett strå vassare och knep en andra plats. Söndagen var överlag en lyckad dag för alla de finländska åkarna.

20.1.2008 Första Boardercross Suomi cup tävlingarna arrangerades i Ounasvaara i Rovaniemi. Varav den första tävlingen också var FIS tävling. Mikela Hollsten deltog i båda tävlingarna.  I FIS tävlingen öppnades bindningen,vilket ledde till att Mikaela åkte ur banan och tvingades avbryta och uppsöka läkarvård. Två timmar senare efter ett besök på Rovaniemis första hjälp,var de dags för den andra Suomi cup deltävlingen,där Ela slutade på en andra plats.

20.1.2008 Niklas Hollsten deltog i en slopestyle tävling(Snowparktour) i Sillian i Österrike. Han placerade sig på en tredje plats bland 42 åkare.  Genom 3:e platsen säkrade han en finalplats i Kaprun den 15 mars.