Träningar

Träning normalt inkommande lördag 17.2 och sen blir det en vecka sportlovspaus. Träningen fortsätter sedan fredagen den 2.3. De från grupp A som inte är på resa tränar normalt över sportlovet också.

Till träningen skall du ha med dig simglasögon och vattenflaska.

Vi kommer så småningom att skaffa gemensamma simmössor och eventuell annan utrustning som kan behövas.

Det är viktigt att du meddelar tränaren i god tid om du inte kan delta i en träning.

Varje grupp ordnar till en whatsapp grupp där man kan diskutera samåkning etc. Vi skickar ut en lista med kontaktuppgifter till er e-post så att ni får kontakt med varandra.

Tänk på vätskebalansen när du simtränar!

När man simmar svettas man minst lika mycket som vid all annan träning, men man märker inte det eftersom vattnet sköljer bort svetten medan man simmar. Det är därför viktigt att man före, under och efter träningen tankar kroppen med vatten. Det är också viktigt för senor och muskler att kroppen har de salter och näringsämnen som kroppen behöver, och därför rekommenderar vi inte att man dricker energidrycker före eller genast efter träning (eller egentligen rekommenderar vi det aldrig) eftersom energidryckerna driver ut de nyttiga salterna som kroppen behöver. Man klarar sig jättelångt på enbart vatten, men märker man att man får återkommande sendrag eller muskelkramper kan man ta ett tillskott av magnesium. Det här blir viktigare och viktigare ju hårdare träningarna blir, så sätt bakom örat genast från början :)

 

Vi börjar träna enligt följande gruppindelning och tider. Grupperna kommer att leva beroende på hur olika simmare går framåt. Grupperna är indelade i alfabetisk ordning, men den har absolut ingen betydelse för på vilken nivå man är, det är bara för att vi skall hålla skillnad på grupperna.

 

Grupp A 
AlexanderTräning: Torsdag kl. 18.00 och lördag kl. 11.00
Maria 
Adrian V 
Ebbe

 

Matias
Tränare torsdag: Martti, Lördag: Martti + Ann-Louise

 

Grupp B 
Adrian UTräning: fredag kl. 18.00
Aron 
MillaTränare: Ann-Louise
Vanessa 
Ellinor 
André 
Axel 

 

Grupp C 
VeronikaTräning: fredag kl. 17.00
Ulrika 
EllenTränare: Ann-Louise
Nea 
Elin 
Emma LAlexandra?

 

Grupp D 
LiljaTräning: lördag kl. 10.00
Juliet 
EliasTränare: Ann-Louise + Jyri
Albin 
Sylvia 
Aina 
Wilma 
Emma S 

 

 

Jyri Tulonen har förutom Ann-Louise och Martti lovat ställa upp som tränare. De kommer huvudsakligen att ha hand om grupperna så som det står ovan, men de hoppar in och hjälper varandra om det är någon som är borta eller sjuk.

 

Sammanfattning för Kasnäs

 torsdag             fredag                 lördag            
kl. 17.00 

Grupp C

6 (7) flickor

 
kl. 18.00             

Grupp A

4 pojkar

Grupp B

4 pojkar

3 flickor

 
kl. 10.00  

Grupp D

2 pojkar

4 flickor

kl. 11.00  

Grupp A

4 pojkar

1 flicka